De pagina van de activiteitencommissie


Walking Dinner 2021
06-11-2021

Nagerecht

Zaterdagavond 6 november was het weer zover. Nadat het Walking Dinner van 2020 niet was doorgegaan wegens de coronacrisis waren 42 wijkgenoten weer onderweg naar buurtgenoten om van een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht te genieten.

Aan het eind ging (bijna) iedereen nog even naar 'On Y Danse' om de restanten wijn op te maken. Daar bleek dat iedereen erg genoten had van het gebeuren. De organisatie (Henk) kreeg veel complimenten.Transvaalquiz 2019
06-04-2019

Quiz

Op za 6 april organiseerde de activiteitencommissie voor de derde maal een buurtquiz, ditmaal in Molenplaats Sonsbeek. Wederom een groot succes!

Voor alle mensen die niet konden, of dachten 'niks voor mij' hier een verslag van de gezellige én spannende avond. Let op: scroll naar beneden om foto's te zien.

29 buurtgenoten durfden het aan om hun kennis te laten testen. Sommigen kwamen alleen. Anderen met een kant en klaar team. De organisatie formeerde uiteindelijk vijf teams met vier deelnemers en drie teams met drie deelnemers.

Henk Brendel had een nieuwe quiz gemaakt, gebaseerd op het format van de vorige jaren (met dank aan Marion Feddema, die zelf helaas niet kon komen). De vragen werden gepresenteerd door Louise Zaal en werden door de deelnemers over het algemeen als "pittig" ervaren, maar er waren toch ook veel vragen die door iedereen goed beantwoord werden. Opvallend was dat iedereen wist dat langs de Apeldoornseweg platanen staan, maar niemand wist de naam van de japanse zelkova's langs de De la Reystraat.

Bij de traditionele tafelronde ging het er ditmaal om om 50 personen te herkennen met een hoofddeksel op. Vier daarvan werden door niemand herkend.

nr 21 nr 29 nr 33 nr 48

Ondertussen waren er vijf rondes met zeer uiteenlopende vragen. Daar tussendoor en in de pauze werd druk gebruik gemaakt van de bar en de verstrekte consumptiebonnen. Ook de jury, bestaande uit Gerard Herbers (voorzitter), Michiel Schouteten en Marlies Leupen, kweet zich van haar taak en maakte de uitslagen per ronde bekend, zodra ze klaar waren.

Na ruim twee uur quizzen bleek het team "Pica Pica" gewonnen te hebben. Zij ontvingen fraaie prijzen uit het winkelaanbod van Molenplaats Sonsbeek. Het team "Tennisarm #3" ontving de poedelprijs.

Ziehier de volledige uitslag. Het maximaal aantal punten was 200, dus zo moeilijk waren die vragen nou ook weer niet.

Stand

Omdat veel mensen hebben aangegeven dat ze niet konden meedoen vanwege reeds eerder aangegane verplichtingen heeft de activiteitencommissie besloten om de datum van de volgende quiz eerder bekend te maken, zodat mensen die in hun agenda kunnen blokkeren. Deze bekendmaking volgt nu hier: de vierde TransvaalQuiz zal plaatsvinden op 18 april 2020.

Dus die smoes gaat niet meer op.

Pica Pica

Pica Pica: Hans van den Berge, José van den Berge, Laura van den Berge

 

Hollandsche Nieuwe

Hollandsche Nieuwe: Gudron van der Wal, Frea van der Wal, Annet Kronenberg, Jaap Kronenberg

 

De Wet-houders

De Wet-houders: Bart Klompmaker, Mik, Karen, Cile Schulz

 

Team Molendal

Team Molendal: Christiaan Zevenbergen, Carolien Zevenbergen, Nicky Zevenbergen, Thea Rooding

 

Apeldoornse Wet

Apeldoornse Wet: Inge Jonkhof, Bastiaan Jonkhof, Herman de Smet, Leontien de Smet

 

Team Heleen

Team Heleen: Heleen Vroon, Gerrit Vroon, Jan Willem Callicher, Maarten Moerdijk

 

De Gelukszoekers

De Gelukszoekers: Theo Leurs, Mieke Leurs, Ans Köster

 

Tennisarm #3

Tennisarm #3: Sibylle Wisler, Mark Alexander, Jade Kuijper

 

Winnaars     Louise Zaal

Het Quiz-team met de winnaars...

""