Nieuws


Studenten Van Hall Larenstein ontwerpen bankje voor plantsoen Krugerstraat 14-05-2023

Studenten van Hogeschool van Hall Larenstein hebben acht bijzondere bankjes ontworpen voor het plantsoen aan de Paul Krugerstraat. De studenten kregen de opdracht om bij het opnieuw inrichten van het plantsoen mee te denken over een plek voor buurtbewoners om te zitten, en te genieten van de bomen, bloemen en planten. Elke student leverde één ontwerp in.

Opleiding Tuin- en Landschapsinrichting

De studenten volgen de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting en de opdracht is een onderdeel van hun opleiding. Buurtbewoners hebben de studenten rondgeleid in de wijk, om ze de bijzondere architectuur en inrichting van de wijk te laten zien als inspiratie voor de ontwerpen. Gietijzeren hekken, elementen met bloemen en planten en bakstenen versieringen zijn dan ook terug te zien in de ontwerpen. Dat heeft een aantal unieke en creatieve idee├źn opgeleverd.

Origineel en verrassend

De studenten hebben van hun ontwerp een maquette gemaakt en elk een presentatie gegeven in Hotel Molendal waarin ze hun plan hebben toegelicht. Een aantal leden van de Groencommissie van onze wijkvereniging heeft samen met de docent de opdrachten besproken en beoordeeld. De leden van de Groencommissie waren unaniem: de ontwerpen zijn stuk voor stuk origineel en verrassend. De studenten hebben goed nagedacht over ontwerpen die passen in de wijk, én bij het plantsoen.

Komt er een bankje?

Vanuit de wijkvereniging kijken we hoe we een mooie plek om te zitten kunnen realiseren in ons opgeknapte plantsoen. Naast een bijdrage van de gemeente hiervoor zijn we van plan om een crowdfundingsactie op te zetten. Mogelijk dat één van de ontwerpen van de studenten hier een plek kan krijgen. Dat zoeken we verder uit.

Hulp nodig voor onderhoud plantsoen

Met de gemeente Arnhem hebben we afgesproken om het plantsoen de komende 3 jaar te onderhouden. Elke zaterdag om 10:00 is er een groep vrijwilligers met groene vingers die de planten onderhouden en onkruid weghalen. Heb je groene vingers, of vind je het gezellig om mee te doen? Meld je dan (voorzitter@transvaalwijk.nl) of loop op zaterdag gewoon even langs. We kunnen wat extra handen goed gebruiken! Heb je niet elke zaterdag tijd: geen probleem, af en toe een keer meedoen kan ook!

De ontwerpen

We willen jullie de ontwerpen in ieder geval niet onthouden. De studenten hebben ongelooflijk hun best gedaan en er echt iets moois van gemaakt.

Patrick

PatrickPatrick

Evi

EviEvi

Femke

FemkeFemke

Mirthe

MirtheMirthe

Demi

DemiDemi

Kira

KiraKira

Sherron

SherronSherron

Yara

YaraYara

Eva Calicher, 14 mei 2023


Zie voor nieuws van langer geleden ons Nieuwsarchief
""